Kan een auto nog nieuw zijn als hij veertien jaar oud is? Wat ons betreft wel. Je kijkt naar een Audi RS 4 van de B7-generatie uit 2007 met 349 kilometer op de teller. De eerste eigenaar maakte de uitstekende keuze om zijn sedan in de kleur Mugelloblau te bestellen, maar besloot er vervolgens nog geen volledige tank mee op te rijden. Dat mag je gerust zonde vinden, maar het is wel de reden waarom jij nu een bijna in showroomstaat verkerende Audi RS 4  kunt bezitten.

Wat het doet met een auto als je hem zo lang stil laat staan? In dit geval zitten er wat imperfecties op het chroom aan de buitenkant. Hier is ongetwijfeld wat aan te doen. Hoe het zit met alle rubbers en pakkingen van de 4,2-liter V8, dat durven we niet te zeggen. Volgens de fabrieksspecificaties is de achtcilinder goed voor 420 pk en 430 Nm en een 0-100-sprintje van 4,8 seconden. Als je dacht dat het niet beter werd: deze RS is ook nog eens voorzien van een handbak.

Het geperforeerde leer op het stuur is nog perfect mat en de knoppen zijn nog niet afgesleten – iets wat je nog weleens ziet bij Audi’s van deze generatie. Zelfs de onderkant van de auto is schoon genoeg om vanaf te eten – als je in Australië zou wonen dan.

Er is een klein probleempje met deze nieuwe Audi RS 4 (B7)

Dan komen we bij het grootste nadeel – voor hier in ieder geval. De auto staat te koop in Engeland, is daar ook nieuw geleverd, en het stuur zit rechts. Mocht je het toch zonde vinden om met de onervaren Audi te rijden, dan is dat uiteraard geen probleem. En anders is het een mooie reden om een vakantiehuisje in Schotland te kopen en deze daar te parkeren. Je hebt daar in ieder geval genoeg goed asfalt om van je nieuwe oude Audi RS 4 te genieten. Op 13 november kun je bieden via Silverstone Auctions. Een richtprijs is niet afgegeven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)