Wie A zegt, moet ook S en RS zeggen, vinden wij. Meestal gaat dat wel goed bij Audi, behalve bij de Audi A8, want daar blijft de autobouwer altijd steken bij de S8. Wat jammer is, want Audi heeft gekkere dingen gedaan met de A8, zoals er een W12-motor in leggen.

Maar dat er nooit een Audi RS 8 was, wil niet zeggen dat ze in Ingolstadt niet van een stevig potje fantaseren houden. De fantasie nam zelfs een tastbare vorm aan in 2013, toen ze een RS 8 bouwden op basis van een Audi S8. De sedan mocht echter nooit naar buiten en liet nooit zijn brede smoelwerk zien op een autobeurs.

Maar nu staat de Audi RS 8 plots zonder aankondiging bij Audi Forum Neckarsulm in Duitsland voor de viering van 25 jaar RS. De dealer plaatste een stel foto’s op Facebook met een paar regeltjes informatie. Het prototype op de foto’s produceert volgens de dealer 520 pk, net als de S8 uit die tijd.

Motorisch zal er voor dit prototype dus weinig veranderd zijn, al doet de Lamborghini-startknop in het interieur hopen op de V10 uit de Huracán (of de Audi R8). De designelementen van de Audi RS 6 uit die tijd zijn duidelijk aanwezig en de sedan staat flink laag bij de grond.

Waarom is er geen Audi RS 8?

Voormalig RS-baas Stephan Reil vertelde in 2013 dat een RS 20 tot 25 procent krachtiger moet zijn dan het S-model. Gezien het feit dat de V8 in de S8 toen al 520 pk leverde, zag Audi er geen heil in de auto nóg krachtiger te maken. Ook moeten alle RS-modellen goed presteren op het circuit en dat zou bij de RS 8 niet voldoende het geval zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)