Welkom bij de Grote TopGear Speculatieshow, met fantastische prijzen als een vergulde Dode Mus en een welgemeend Zie-Je-Nou-Welletje. Vandaag hebben we het over de nieuwe Audi S6 en de prangende vraag: ‘krijgt ie nou een V8?’. In het draaiboek van Audi stond tijdens de studio-introductie van de A6 heel duidelijk: ‘zeg niets over performance-modellen van de A6’. Daar hebben we dus niets aan.

Om te beginnen, we zijn skeptisch. Immers: de uitstoot moet omlaag, daarom ruilden de Audi RS 5 en RS 4 hun achtcilinder al in voor een potente zescilinder. Bovendien kan de zescilinder alles wat de achtcilinder ook kan. En dan is er nog een kostenplaatje.

Anderzijds: Audi komt zo nu en dan onverwachts uit de hoek, bijvoorbeeld met de Audi R8 RWS en de Audi A1 Quattro. En historisch gezien heeft de Audi S6 altijd dezelfde motor als de Audi RS 6, zij het lichtjes ontkieteld. En Audi zou compleet van de ratten besnuffeld zijn om de aankomende Audi RS6 géén V8 te geven. Aan de hand van deze logica zou je dus kunnen zeggen: de S6 krijgt een V8-motor.

Welke V8 voor de Audi S6?

De V8 in kwestie zou de 4,0-liter V8 zijn die we kennen uit de Porsche Panamera. Audi zal wat aan de digitale knoppen draaien om de achtcilinder een output te geven van rond de 500 pk. Dan blijft er genoeg ruimte met de Audi RS 6 – die tenminste 600 pk moet krijgen om een beetje bij te blijven met de BMW M5. Qua looks kun je uitgaan van de huidige Audi A6 S-Line met wat kleine wijzigingen. De uitlaten bijvoorbeeld, die nu nep zijn, zullen functie krijgen.

De onthulling van de Audi S6 volgt later dit jaar. Dan maken we ook de winnaar bekend van de Grote TopGear Speculatieshow. Mocht het inderdaad een V8 betreffen, zijn we allemaal winnaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)