Het is moeilijk voor te stellen; het merk was sinds 2000 prominent in het FIA WEC aanwezig. Maar het is echt waar: Audi stopt met Le Mans en gaat zich vanaf 2017 concentreren op de Formule E.

De geruchten gingen al even. Vanochtend kondigde CEO Rupert Stadler de ommezwaai aan. Hij noemt het ‘een strategische beslissing in de context van de huidige lasten op het merk’ en ‘een manier om te focussen op de zaken die Audi in de komende jaren strijdvaardig zullen houden’.

‘Onze productiemodellen worden in steeds grotere mate elektrisch. Nu moet dit in onze motorsportauto’s, Audi’s technologische speerpunten, nog sterker naar voren komen.’ – Rupert Stadler

De FIA Formule E wordt gezien als de elektrische raceklasse met de meeste potentie. Audi versterkt zijn samenwerking met Team ABT Schaeffler en mengt zich actief in de technologische ontwikkelingen. Uiteindelijk gaan ze voor een full factory commitment. In de achttien jaar dat het merk meedeed aan het FIA WEC won het de 24 uur van Le Mans dertien keer. Daarbij zorgden ze voor aardig wat primeurs. Zoals de eerste overwinningen op La Sarthe met een TFSI-turbomotor, een dieselmotor en een hybride aandrijflijn.

Audi stopt met Le Mans – gaan ze nu alleen maar elektrisch racen?

Vooralsnog niet. Van Audi’s activiteiten in de DTM wordt gezegd dat deze onveranderd door zullen gaan. Over het voortduren van de deelname aan het FIA World Rallycross-kampioenschap, waarin Mattias Ekström in zijn Audi S1 EKS RX Quattro dit jaar de titel al veiligstelde, moet nog een beslissing genomen worden.

Reacties

  • Leen heeft op 26 oktober 2016 geschreven:

    Onzin natuurlijk.Eindelijk zien ze in dat wec conflicteerd met Porsche!
    Formule “e” is slechts een excuus.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear