Nee, Formule E is ook niet onze favoriete tak van autosport. Maar toch zou je de elektrische Formule-autootjes eens een kans moeten geven. Wanneer je de extra race-elementen eenmaal onder de knie hebt, kun je best genieten van de elektrische racerij. En met een Formule E-auto als die van DS moeten volgers van de online poederkoning extra geïnteresseerd zijn in de FE.

Vandaag presenteert DS de auto voor komend seizoen. De DS E-tense FE23 zoals ie voluit heet, is goud chroom. Hij zou zo uit een willekeurige GTA V-garage kunnen komen. Net als vorig jaar mogen Jean-Eric Vergne en de Belg Stoffel Vandoorne plaatsnemen in de Formule E-auto van DS. Beide coureurs hebben ervaring in de F1 en allebei wonnen ze al eens een Formule E-kampioenschap.

DS in de Formule E

DS stapte in 2015 in de Formule E samen met Virgin Racing. Na drie jaar hield de samenwerking op en ging het van Citroën-afgeleide merk over naar een Chinese partij om het DS Techeetah-team te vormen. Vorig jaar kwam ook daar een einde aan en kwam er een nieuwe verbond. Dit keer met Dragon Racing en Penske Autosport. Voor het Formule E-seizoen 2023/2024 werkt DS alleen nog samen met Penske.

In de jaren dat DS actief is in de Formule E heeft het merk 105 races gereden. Daarvan werden er zestien gewonnen. Mede door die overwinning staat DS nu op vier kampioenschappen. Niet slecht. Afgelopen seizoen pakte Vergne de vijfde plaats bij de coureurs. Op precies dezelfde plaats eindigde DS bij de constructeurs. Het doel voor dit jaar? Gaan voor goud, vermoeden we.

Reacties

  • Verterp heeft op 9 oktober 2023 geschreven:

    Mooi merk inmiddels!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear