Was jouw maandag een baaldag? Dan is het je wellicht eventjes niet gelukt om TopGear op de voet te volgen. Omdat we dat heel naar vinden voor je, hebben we het autonieuws van 8 oktober 2018 nog een keertje voor je samengevat. Zo hoef je lekker niets te missen! Pak maar een kopje koffie erbij en gun jezelf even dit momentje om weer op de hoogte te komen van de laatste updates.

Porsche 911 STR 002 van Magnus Walkner: koop nu

De afgelopen jaren nam de populariteit van drie Porsche-stijlen een vlucht. Rauh-Welt Begriff, Singer en de Outlaw-stijl van Magnus Walker. De eerste twee bedrijven passen op bestelling Porsches aan, maar een Porsche 911 van Magnus Walker is lastiger om aan te komen. Een buitenkansje dus, deze befaamde Porsche 911 STR 002 van Magnus Walker. Het Elfje uit 1972 onderging in 2013 de metamorfose, die begon bij een kaal frame. Van allerlei andere Porsches pakte Magnus zijn favoriete onderdelen om zijn unieke hotrod te bouwen. De auto verscheen in talloze magazines, televisieprogramma’s en websites. Een prijs geeftde verkoper niet.

Spellen van Atari in elke Tesla

Tesla rolde gisteren Software Version 9.0 uit voor de Model S, Model 3 en Model X. De nieuwste update, die inmiddels in Amerika beschikbaar is en heel binnenkort in Nederland, komt met een nieuwe easter egg: spellen van Atari! Om de spellen van Atari te vinden, druk je op de ‘T’ bovenin het scherm. Daar vind je de oude easter eggs én de meest recente toevoeging. Druk op Atari om het scherm om te toveren in een spelkast. Besturen gaat via het touchscreen en het stuur.

Gevolgen van de GP van Japan 2018

Met een achterstand van 23 punten op Kimi Räikkönen is een vierde plek voor Max Verstappen niet ondenkbaar. Als Max Verstappen twee keer als derde eindigt, of één keer als eerste, kan hij de Fin al voorbij schieten in het klassement – als Räikkönen zelf weinig of geen punten pakt. De juiste conclusie is hoe dan ook: het kan nog wel eens heel, heel spannend gaan worden in de strijd om de vierde plaats.

De Mercedes-AMG V12 gaat verdwijnen

AMG-baas Tobias Moers bevestigde aan het Australische GoAuto dat de Mercedes-AMG V12 rustig aan uitgefaseerd gaat worden. De focus komt te liggen op de 4,0-liter V8, die een scheutje strijdlustigheid krijgt van een elektromotor. Een Mercedes-AMG G 65 van de nieuwste generatie zal er dus ook niet komen. Overigens betekent de beslissing van AMG niet direct dat Maybach de V12 ook uit het gamma gooit. Maar met een belangrijke markt als China, waar elektrificatie zeer belangrijk is, achten wij de kans groot dat de 6,0-liter niet nog eeuwen meegaat.

Audi RS6 met 1.000 pk te koop in Nederland

De Audi RS 6 is de laatste auto die je ooit nodig zult hebben. Er zijn weinig wensen die de powerstation niet kan vervullen. Behalve misschien extravagante opscheprechten. Laat dat bij deze RS nou geen probleem zijn. En leuk voor jou: deze Audi RS 6 met 1.000 pk is gewoon te koop in Nederland. Het is de krachtigste, duurste en luidste RS 6 die je nu direct kunt aftikken.

Lambo Huracán doet 0-418 km/u in 13 seconden

Nooit geweten dat een GoPro-zuignap überhaupt sterk genoeg is om bij dit soort krachten te blijven zitten – maar blijkbaar zuigt het accessoire nog harder dan de nieuwste remake van Baywatch. En dat is goed nieuws, want deze Lambo Huracán doet 0 naar 418 km/u in 13 seconden, en jij kunt nu virtueel instappen.

Toyota: hybride beter dan volledig elektrisch

Waar doe je onze planeet een groter plezier mee? Volledig elektrisch gaan rijden, of toch maar hybride? Tijdens de Autosalon van Parijs 2018 had de volledig elektrische partij de bovenhand. Maar er was één persoon die zich hard maakte voor hybrides: volgens hem zijn die beter dan volledig elektrische auto’s. Die persoon was Gerald Killman, hoofdingenieur voor Toyota in Europa. Achter de link vind je zijn beredenering.

De slechtste filmauto’s ooit, volgens TopGear

Filmauto’s. Ze kunnen een film maken of breken, geloofwaardig maken of juist totaal niet. Helaas is dat laatste regelmatig het geval. Wat is dat toch vreselijk, vind je niet? Zit je lekker op je gemakje een film te kijken, wordt er opeens een filmauto geïntroduceerd waarvan je denkt: wat de neuq? Pak dit moment aan om de horror nog één keer met ons te herleven. Dit zijn de vijf slechtste filmauto’s ooit volgens de redactie van TopGear.

Rolls-Royce Cullinan: 1e rij-indruk

De Cullinan borduurt voort op het interieur van de Phantom, maar dan met extra functionaliteit. Overal zit waterafstotend leer: op het dashboard, op de deuren en zelfs achterop de sleutel. Interessant genoeg is het stuurwiel wat steviger dan in de Phantom, waarschijnlijk omdat de werkelijke eigenaar wat vaker zelf achter het stuur zal kruipen bij deze auto. Meer informatie over de Rolls-Royce Cullinan vind je achter de link. Dit was het autonieuws van 8 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)