De volledig elektrische Volkswagen ID.3 was in China zelfs eventjes goedkoper dan een Mitsubishi Space Star hier. Een Tesla Model 3 is daar bijna 10.000 euro goedkoper. Maar voor een dubbeltje kun je niet op de eerste rang zitten. Of eigenlijk: vooraan in de rij staan. Voor de goedkopere auto’s moeten de inwoners van China wel wat langer geduld hebben.

De Tesla-fabriek in China draait op volle toeren en de parkeerplaatsen staan vol met facelift-exemplaren van de Model 3. De snelste klap zou zijn om ze gelijk aan Chinese klanten te slijten, dan zouden de eerste kopers hun auto al in september hebben gehad. In plaats daarvan gaat de volledige eerste lichting auto’s de boot in voor een reis van 30 uur naar Europa. Dit meldt Car News China.

De reden is de goedkopere aanschafprijs in China. In Europa liggen de marges een stuk hoger vanwege de hoge prijzen, dus gaan de eerste ladingen naar ons continent. De auto’s in China zijn dus goedkoper, maar daardoor moeten ze wel langer wachten op nieuwe Tesla’s. Overigens zal het niet lang meer duren voordat er genoeg Tesla op de boot staan, zodat er ook exemplaren gemaakt kunnen worden voor China.

Reacties

  • Elona Muskusrat heeft op 28 oktober 2023 geschreven:

    Zeker een Tesla Cargo Ship Plaid… “eerste lichting auto’s de boot in voor een reis van 30 uur naar Europa…”.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)