Het eerste waar we bij de nieuwe Tesla Model 3 naar keken, was natuurlijk het nieuwe snoetje. Of ja, voornamelijk de koplampen. Binnenin is er ook wat opvallends veranderd, en dan hebben we het niet over de sfeerverlichting of de geventileerde stoelen. Bij het weghalen van de stengels achter het stuur, heeft Tesla iets toegevoegd.

Een van de hendels achter het stuur was er om de versnelling te kiezen. Daarmee bedoelen we vooruit, neutraal of achteruit. De bedoeling is dat je via de zijkant van het touchscreen nu de versnelling selecteert door omhoog of omlaag te vegen. Maar wat als het scherm ermee kapt? Dan moet je een plan B hebben, en daarom heeft Tesla nog een setje knopjes toegevoegd.

Bij de vernieuwde Model 3 plaatst Tesla de knopjes op een coole locatie: tegen het dak. Zo voelt het alsof je een preflight check uitvoert voordat je vertrekt met de auto. Bij de Model S en Model X kan dat waarschijnlijk niet omdat de voorruit helemaal doorloopt. Boven je hoofd vind je in de Model 3 ook het knopje voor de gevarenlichten – beter bekend bij pakketbezorgers als de ‘parkeer overal’-knop.

Knoppen in dak tesla model 3 facelift rode cirkel

In de Model S en Model X moet je ook de versnelling selecteren door aan de zijkant van het scherm te vegen. In geval van nood zitten er ook knopjes onder de draadloze lader. Deze gaan pas branden als je ze aantikt, dus doorgaans zie je ze niet zitten. Misschien dat veel eigenaren niet eens weten dát ze daar zitten. Je hoeft dus niet per se het touchscreen te gebruiken.

Zo zien de knopjes eruit in de Model S en Model X | Foto: © Tesla

Advertentie

Reacties

 • centjes weer binnen heeft op 6 september 2023 geschreven:

  Of was dat niet de reden om de wekelijkse tesla advertorial te plaatsen???

  Reageer
 • Maarten heeft op 6 september 2023 geschreven:

  “beter bekend bij pakketbezorgers als de parkeer overal-knop.”.
  Mooi 🙂

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie