Honderd auto’s van de Gumball 3000 in drie vliegtuigen proppen en van Italië naar Japan vliegen, is een flinke logistieke onderneming. Iets te groot, zelfs. Want veertien auto’s van de Gumball 3000 zijn niet aangekomen in Japan, terwijl dat wel de bedoeling was.

Onder meer de Nederlandse Audi RS 6 Abt bleef achter in Bologna. Zij huurden samen met Team Phoenix, waarvan de Ferrari 458 achterbleef, een Porsche Panamera Turbo om de rally uit te rijden. Ook de Ferrari 812 Superfast van Jeroen van den Berg en Josh Cartu maakte de oversteek niet. De Nederlandse Lamborghini Urus bleef ook in Europa, maar dat was gepland.

Waar zijn de achtergebleven auto’s van Gumball 3000?

Een lid van Team Inception meldt aan TopGear: ‘De officiële reden is dat er nog te veel benzine in zat.’ Maar dat trekken ze in twijfel: ‘We denken dat ze geen tijd meer hadden, want alle veertien achterblijvers stonden in hetzelfde vliegtuig. We rekenen erop dat ze niet meer komen.’

Update: de auto’s komen definitief niet meer naar Japan. Zeer vervelend, want wanneer krijg je ooit nog de kans om in je eigen auto door Japan te rijden?

Foto: shmee150

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear