Het is tijd om aandelen te kopen in schokdempers, want er wordt hard gereden op het Belgische asfalt. Het aantal snelheidsboetes is daar nu zo hoog dat de overheid extra personeel aanneemt om alles te kunnen verwerken. De teller staat al op ruim drie miljoen snelheidsboetes in België voor 2022.

Volgens VRT.be is het aantal snelheidsboetes van 2022 nu al hoger dan in heel 2021. Dat is wat gek, aangezien dezelfde website in juni nog meldde dat er in 2021 een record werd gebroken van 4,65 miljoen snelheidsboetes. Al moeten we toegeven dat wiskunde niet ons sterkste vak was. Hoe dan ook: het zijn een hoop snelheidsovertredingen.

Lees ook: België hield het aantal snelheidsboetes expres laag vanwege te weinig personeel

De Gewestelijke Verwerkingscentra, die ervoor zorgen dat de boetes daadwerkelijk op de mat ploffen, hebben tot nu toe 35 extra mensen aangenomen om alle brieven te versturen. Daar zouden nog eens 32 nieuwe medewerkers bij kunnen komen voor het einde van het jaar.

Je kunt in België nu gespreid betalen

Voorheen moest je een Belgische snelheidsboete in één keer aftikken. Sinds vandaag kun je in België (net als in Nederland) een aanvraag doen om de boete gespreid te betalen, zonder daarbij rente te hoeven ophoesten. Het gaat om een termijn van maximaal zes maanden.

Reacties

  • Belastingbetaler heeft op 26 oktober 2022 geschreven:

    Dat kunnen laten doen door werkzoeken, Melkert-banen, of bbl-ers.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)