Ja, natuurlijk moet er weer een veel te grote convertible in het Bentley-gamma komen. Allemaal leuk en aardig, die Continentals, maar wel een beetje voetballerig, nogal ‘nieuw geld’, en echt sierlijk kun je ze niet noemen. De oude Azure was dat wel: een statige open tourer voor heren en dames van stand (hoewel we er Paris Hilton ook wel eens in gespot hebben). De hoogste tijd voor een opvolger.

Bentley gaf vandaag de eerste schetsen vrij van de Mulsanne Convertible Concept, een auto die ons volgens de Engelsen een blik gunt op de ‘mogelijke toekomst van de Bentley-vlaggenschipfamilie’. Vier volwassenen kunnen vertoeven in een handgemaakt interieur waarvoor de ontwerpers hun inspiratie bij de meest luxe powerboats haalden. Bentley noemt de auto verder een ‘fusie tussen sportiviteit en coachbuilt elegantie’, maar gezien het formaat en gewicht van de auto gokken wij dat dat laatste de overhand zal hebben. Al geloven we zo dat de Mulsanne Convertible als met een fluwelen knuppel geslagen van z’n plek zal komen.

Of deze open Mulsanne er komt? Dat zal afhangen van hoe het publiek op deze conceptcar reageert; en met ‘het publiek’ bedoelen we dan vooral vermogende lui in ‘nieuwe markten’. Bel dus als een gek alle rijke Chinezen die je kent en zorg dat ze Bentley overtuigen…

Reacties