Geen zorgen, je ziet geen spoken. De Mulsanne is niet herrezen uit de dood, maar deze auto’s zijn wel nieuw. Je kijkt naar één van de vijf Bentley Mulsanne Grand Limousines die momenteel in de etalage staan. Ze werden in 2015 gebouwd en afgeleverd, maar nooit geregistreerd of gebruikt. Het Mulliner-team van Bentley verlengde de Mulsannes met een meter en plaatste twee extra stoelen achterin.

De twee nieuwe stoelen in de Bentley Mulsanne Grand Limousine kijken naar achteren. Elke zitplaats heeft zijn eigen airco en achterin zit een minibar om het gezellig te houden. De wand tussen de achterste passagiers en de bestuurder kan verduisterd worden met een druk op de knop, als het écht gezellig wordt. Gelukkig is er wel een intercom naar voren, voor als je even een tactische straatpizza moet leggen.

De motor van de Bentley Mulsanne Grand Limousine

Voorin ligt de 6,75-liter V8 die Bentley altijd in de Mulsanne legde. Het vermogen is 512 pk en het koppel 1.020 Nm. De 21-inch velgen zijn uniek voor de Bentley Mulsanne Grand Limousine en in het logo op de motorkap is ‘Coachbuilt by Mulliner’ gegraveerd. De totale lengte van de limousine is 6,58 meter en voor de gelegenheid kreeg de auto 8 centimeter meer hoofdruimte. Overigens zijn de vijf exemplaren die nu te koop staan niet de enige die er zijn – Mulliner bouwde er meer.

Niet alle vijf de exemplaren van deze Bentley Mulsanne Grand Limousine zijn in dezelfde kleur gespoten. De combinaties zijn zilver met zwart, paars met zwart, zwart met rood en beige met rood. Helaas hebben we geen foto’s van de andere exemplaren. De Bentleys staan momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ze kunnen overal ter wereld afgeleverd worden. De prijs is niet bekend.

Reacties

  • Camperman heeft op 4 augustus 2021 geschreven:

    Geen douche en toilet?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)