Het zijn niet allemaal bloedmooie supercars die op de Autosalon van Genève staan te blinken. Nee, sommige automerken wijken af van de klassieke schoonheden en zetten iets unieks neer. De resultaten verschillen. Dit zijn de bijzonderste auto’s op Genève 2019.

01. Fornasari GT 311 Gigi

Als je ons zou vertellen dat er een Italiaanse Corvette zou bestaan die lijkt op een GT uit de jaren vijftig, dan hadden we waarschijnlijk je hand eraf gebeten. Maar niet als je ons eerst deze foto had laten zien. Hij bestaat dus echt en hij heet de Fornasari GT 311 Gigi. De techniek en het interieur komt grotendeels van de Corvette. Ga jij voor de Amerikaanse Corvette of deze bonk spieren in maatpak?

02. Sbarro Concept

Sbarro bestaat al sinds 1971 en heeft de gewoonte om elk jaar op te komen dagen bij de Autosalon van Genève met een bizar concept. Van een productiemodel komt het zelden. Dit jaar waren ze het vergeten en hebben ze op het laatste moment wat reserve-onderdelen aan elkaar geschroefd.

03. PAL-V Flying Car

Een vliegende auto? Het kan tegenwoordig. En het is nog een Nederlandse uitvinding ook. Volgens de makers van de PAL-V is dit de eerste vliegende productieauto ooit. Je kunt alvast een pre-order plaatsen op de website voor een mager bedrag van 299.000 euro (exclusief belastingen). Zou je wegenbelasting moeten betalen voor een vliegende auto?

04. Golden Sahara II

De Golden Sahara II was een concept uit de jaren vijftig dat autonoom kon rijden. Het originele concept had een nogal interessant ontwerp, inclusief oplichtende banden. Goodyear stofte het concept af en ontwikkelde een nieuw setje doorzichtige banden. Waarom? Goede vraag – maar we zijn blij dat ze het gedaan hebben.

05. Mole Costruzione Artigianale 001

De Mole Costruzione Artigianale 001 ziet er bijna vanuit elke hoek fantastisch uit. De achterkant zou zomaar uit de stallen van Zagato kunnen komen. Het is in feite een Alfa Romeo 4C met een compleet nieuwe jas. De lampen lijken van de Giulia te komen, maar het zijn eigenlijk twee gaten met een (zo te zien) aerodynamische functie.

06. Mole Costruzione Artigianale Almas

Nog eentje van Mole dan maar: dit is de Mole Costruzione Artigianale Almas. Een rasechte gran turismo, zo wordt ons verteld. Mole Automobiles zegt dat de Almas ‘sportiviteit en elegantie combineert’ met een ‘balans tussen modern en traditioneel’. Zal best, maar we vinden ‘m wel een stuk minder cool dan die Mole 001 hierboven.

07. Arcfox GT Track Edition

Wellicht heb je ooit gehoord van Arcfox. Nee? Niet getreurd, het is niet erg. Arcfox is een Chinees bedrijf dat enkel en alleen opereert op de Chinese markt. Dus de kans is zeer klein dat je deze elektrische supercar op Zandvoort ziet scheuren. Nóg een elektrische supercar? Hij belooft wel 1.600 pk. Maar dan alleen voor het circuit. Volgende!

08. Engler F.F. Superquad

Net als je denkt dat het niet gekker kan, presenteren wij een quad. Eentje met een enorme 5,2-liter V10 die 860 pk levert en een topsnelheid haalt van 350 km/u. Binnen 3 seconden zit ie op de 100 km/u. Er wordt er slechts één gemaakt, met de hand natuurlijk. Dus mocht je ‘m willen, dan moet je snel zijn.

09. GFG Style Kangaroo

Viper. Stingray, Cobra. Je auto naar een stoer dier vernoemen werkt altijd goed. Dus bij deze een warm welkom voor de GFG Style Kangaroo. Oké, misschien is zo’n naam toch niet altijd een goed idee. Ontworpen door de grote Giorgetto Giugiaro is dit een 490 pk sterke elektrische SUV met vierwielaandrijving. Precies wat de wereld nodig heeft…

10. DR3 EV

Herken je dat gevoel als je te lang zit te klooien met de kleuren van een autoconfigurator? Als dat gevoel een auto zou zijn, was het zeker de DR3 EV geweest. Dit geval heeft een bereik van ruim 500 kilometer, maar alleen als je consistent bent met je voet en 60 km/u blijft rijden.

11. Eadon Green Zanturi

Deze Britse GT lijkt op wat een Rolls-Royce-achtig concept twintig jaar geleden had kunnen zijn. Een soort voor de hand liggend retro-futuristisch idee. Dankzij de 6,6-liter V12-benzinemotor schiet de Zanturi van 0 naar 96 km/u in slechts vier seconden. Een van de weinige bijzondere auto’s op Genève die niet elektrisch is. Mocht je wat problemen hebben met je kijk-instrumenten en vind je hem mooi? Dan is dit een ideaal collector’s item voor jou.

12. Linea Diamante

Herken je de Kalasjnikov EV nog? Nou dit is hem… niet. Hij lijkt er wel een beetje op. Dit is een design dat 65 jaar geleden getekend is door de recent overleden Gio Ponti, een Italiaanse architect. Het ontwerp is weer tot leven bracht door een groepje dat zich The Automobile by Ponti noemt. Nuttig.

13. Nobe 01

Het Estlandse bedrijf Nobe wilde de elektrische auto ‘cool’ maken door een retro-ontworpen driewieler op de markt te brengen. Is het ze gelukt, denk je? Onderschat de Nobe niet: hij is best snel. Van 0 naar 100 gaat de Nobe 01 in slechts 5,9 seconden. Dat is zeker niet slecht voor een driewieler. Als je iets kleins en roods met een smal achterste tegenkomt bij het stoplicht, ben je gewaarschuwd.

14. e.Go Life

Het bedrijf e.Go Mobile wilde een elektrische stadsauto voor het gezin creëren. Dit is het niet al te gekke resultaat. De e.Go Life komt in drie varianten, die maar weinig van elkaar verschillen. De versie met de kleinste accu heeft een bereik van 100 kilometer, terwijl de topper 145 kilometer ver komt – wat ver genoeg is in de stad. De vanafprijs is een schappelijke 15.900 euro (exclusief belastingen).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)