In vergelijking met Isle of Man is de Nürburgring a walk in the park. ‘De Groene Hemel’ zouden ervaren Isle of Man-coureurs het noemen.

Het eilandje in de Ierse Zee is twee weken per jaar the road racing capital of the world. Adrenalinejunkies met meer lef dan verstand zetten letterlijk alles op alles om de snelste rondetijd neer te zetten tijdens de Isle of Man TT. Dit event draait vooral om motoren maar lokale held Mark Higgins had een ander doel voor ogen: het ronderecord voor vierwielers.

Met een bloedstollende gemiddelde snelheid van 204 km/u verpletterde Mark Higgins het record in zijn Subaru WRX STI. Met 17 minuten en 49 seconden is hij 1 minuut en 26 seconden sneller dan zijn oude record. Een ronde is 60,72 kilometer aan krappe bochten en diepe afgronden.


De 616.000 euro kostende Subaru is specifiek ontworpen voor het nietsvergevende eiland. Volgens raceautobouwer Prodrive is de auto 60 procent rallyauto en 40 procent raceauto. Het bizarre apparaat accelereert in 2,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Een heftig gemodificeerde 2,0-liter boxermotor produceert 608 pk en 542 Nm koppel. Wij zijn benieuwd naar de volgende recordpoging.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)