Je hebt vast meegekregen dat het in de volgende Gymkhana niet Ken Block zal zijn die rijdt. Zijn maatje en levend Duracell-konijn Travis Pastrana kruipt achter het stuur van een bandenverslinder voor het elfde deel in de serie. Hij kan prima overweg met een rallyauto en bij hem ontbreekt elk gevoel voor gevaar, dus het belooft een spectaculaire editie te worden.

Niet alleen de bestuurder wordt gewisseld, ook Ford mag deze editie bankzitten. Travis kiest voor de nieuwste Gymkhana een Subaru WRX STI, net als Block dat deed in 2008. Geen standaard Subaru, uiteraard. Het is een hedendaagse Groep B-rallyauto met invloeden van de DTM en WRC. De 2,3-liter viercilinder boxermotor werd volledig op maat gemaakt. Het vermogen is onbekend, maar zeker toereikend.

Je zag de Subaru al eerder in actie, maar nu is de Gymkhana-Subaru van Travis Pastrana ook bestickerd. Samen met de CCO van Hoonigan bedacht Pastrana de nieuwe uitdossing voor de WRX STI. Het ontwerp is een knipoog naar de Amerikaanse staat Maryland en de liefde van de coureur voor ruitjesbekleding. Neem gerust even de tijd om in de galerij de details van het ontwerp te bekijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)