Wat als Porsche en Lamborghini hun concurrent Ferrari zover zouden krijgen om ook een rallyauto te bouwen? En dat ze dan met z’n drieën gaan meedoen aan een nieuwe supercar-klasse in het WRC? Zeg nooit nooit. Het resultaat zou in ieder geval verrukkelijk klinken. Dat bewijst Sam Albert wel, die een Ferrari V8 uit een California in een Subaru WRX STi rallyauto legde en het ding in deze video goed te sporen geeft. Hij lijkt daarbij vaker tegen de rode lijn aan te zitten dan eronder.

Op het YouTube-kanaal van Albert kun je de hele motorwissel bekijken, maar het interessantst is toch wel om het beestje aan het werk te zien. De 4,3-liter V8 werd trouwens ook gebruikt in de F430, 430 Scuderia en met iets meer motorinhoud in de 458 Italia. Geen onaardig lijstje.

Vermogen van de Ferrari V8

Het uiteindelijke doel van Albert is om wedstrijden te gaan rijden met zijn Subaru WRX STi met Ferrari V8. Daarvoor moet hij nog het een en ander aanpassen om binnen de regels te vallen. Zonder die regels zou de achtcilinder uit Maranello 490 pk en 504 Nm moeten produceren. Wat minstens zo fijn is voor ons als toeschouwers, is dat de zij-uitlaten een geweldig geluid ten gehore brengen. Geniet met ons mee.

De Subaru WRX STi met Ferrari V8 in actie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)