Wat is nu in hemelsnaam een BMW 2-serie Gran Coupe, horen we je vragen? Het is BMW’s poging om een beetje aandeel te veroveren binnen de nichemarkt van de (adem in) op hatchbacks gebaseerde coupé-achtige sedans (adem uit). Het idee van een coupé-SUV was een doorslaand succes en later probeerde het merk de sedan opnieuw uit te vinden met de 5-serie Gran Turismo en 6-serie Gran Turismo. Dat was een minder groot succes.

Mercedes had lang genoeg vrij spel binnen de minder conventionele sedanmarkt en daarom is hier nu de BMW 2-serie Gran Coupe. Simpel gezegd is het een BMW 1-serie met een langere staart en stijlloze deuren. BMW claimt niet alleen dat de 2GC beter stuurt dan de CLA (ze noemen geen specifieke namen, maar het is vrij duidelijk op wie ze hun pijlen richten), er zouden daadwerkelijk mensen passen op alle zitrijen. De wielbasis meet 2.670 millimeter en de bagageruimte is 430 liter groot.

Specificaties BMW 2-serie Gran Coupe

De BMW 2-serie Gran Coupe komt met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. De krachtigste versie is de M235i xDrive met 306 pk – deze viercilinder sprint in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Daarnaast is er nog een driecilinderversie met 140 pk, de 218i. En er is een viercilinderdiesel met 190 pk. In Amerika komt ie nog als 228i xDrive met 231 pk, maar die krijgen wij dus niet. De prijzen van alle motoriseringen volgen later.

De BMW 2-serie Gran Coupe is dus gebaseerd op de nieuwste 1-serie en daarom minder elegant geproportioneerd dan de nieuwe BMW 8-serie Gran Coupe, die toch wel de mooiste BMW van dit moment is.  In de BMW M135i bemerkten we dat het een zeer potente hot hatch is, maar qua rijgevoel en karakter moet je je oude M140i er niet voor inleveren. Of je je BMW M240i moet inruilen voor deze M235i? Wij vermoeden van niet, al krijg je wel 33 millimeter extra beenruimte.

Reacties

  • Remon heeft op 16 oktober 2019 geschreven:

    Heeft veel weg van de hyundai i30 coupe.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)