Diepe zakken en ondiepe parkeerplaats? Kijk dan maar even weg, want dit is de BMW 8-serie Gran Coupe. Het is de nog langere vierdeursversie van wat kwade tongen de enige mooie BMW noemen. BMW deed veel om ervoor te zorgen dat je er met z’n vieren comfortabel in kunt zitten. Of oncomfortabel met z’n vijven.

Wat maakt de BMW 8-serie Gran Coupe zo bijzonder?

De autobouwer ging rigoureus te werk. Vanaf het puntje van zijn agressieve neus tot aan de eerste raamstijl is de BMW 8-serie Gran Coupe hetzelfde als de bestaande versie – daarna is alles anders. Je ziet het niet direct, maar de wielbasis van de vierdeursversie is 201 millimeter langer dan de tweedeurs. De totale lengte van de auto is 5.082 millimeter (+ 231 mm).

De BMW 8-serie Gran Coupe is ook iets wijder (+30 mm) en hoger (+61 mm). De middenconsole is langer en loopt door naar achteren om de reis voor de vijfde passagier, die in het midden mag zitten, onaangenaam te maken. Het beste is om met z’n vieren in de GC te zitten. De vijfde zetel is meer een nood-stoeltje of de plek voor de hond.

BMW belooft meer schouderruimte, meer hoofdruimte en een flinke lading leer. Achterin kun je 440 liter kwijt en de achterbank gaat plat om nog meer litertjes te creëren. Uiteraard werd de ophanging aangepast om de dynamiek te behouden en adaptieve dempers zijn standaard.

Specificaties van de BMW 8-serie Gran Coupe

De Gran Coupe komt als 840i (xDrive optioneel) met 340 pk, 840d xDrive met 320 pk en als fijne BMW M850i xDrive Gran Coupe met een 4,4-liter V8, 530 pk en 750 Nm. De 0-100-tijd bedraagt 3,9 seconden (+0,2) en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Rijklaar weegt de BMW M850i xDrive Gran Coupe 2.070 kilo, dat is 105 kilo meer dan de M850i die we al kennen. Gemiddeld genomen weegt de Gran Coupe slechts 70 kilo extra, volgens BMW. Door de optie van het koolstofvezel dak aan te vinken, snoep je iets van het gewicht af.

BMW M8 Gran Coupe

De prijzen van de nieuwste 8-serie volgen later. Naar zeer grote waarschijnlijkheid zal een BMW M8 Gran Coupe ook nog volgen. De snelle vierdeurs zal ook een 4,4-liter V8 krijgen, maar dan met 620 pk en uitschakelbare voorwielaandrijving voor driftbuien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)