Sinds de Mercedes CLS is het ineens heel gewoon om een auto met vier deuren een coupé te noemen. Enige voorwaarde is dat ie een aflopende daklijn heeft, waardoor de achterpassagiers hun hoofd het beste als een schildpad tussen hun schouders kunnen trekken. En natuurlijk dat ie er mooi uitziet.

Het was lang wachten. In 2007 mocht de Concept CS van ons al direct de weg op, maar niks hoor – BMW gaf de prioriteit aan ‘Project I’, hun elektromini Megacity-karretjes. Nu hebben ze uiteindelijk toch besloten om ook met de coupésedan-trend mee te doen. Ze presenteren in Beijing deze Gran Coupé, een verbouwde 5-serie die al in 2012 in productie gaat, zo heeft Autocar bepaalde bronnen weten te ontfutselen.

Ontwerper Adrian van Hooydonk is er behoorlijk enthousiast over, hij noemt het ‘het dynamische vlaggenschip’ dat BMW al een tijdje graag wilde hebben. Is het de nieuwe 8-serie? Zou best kunnen. Veel bijzonders kunnen we er verder niet over vertellen: hij komt met dezelfde zes- en achtcilinders als de andere 5-varianten, hij zal ongetwijfeld weergaloos rijden, en hij ziet er prachtig uit. We wachten met smart.

Reacties