We weten inmiddels allemaal dat een BMW M3 goedkoper is dan een Suzuki Baleno. Bij deze BMW M3 moet je iets creatiever gaan boekhouden om jezelf uit de schulden te houden. Het is namelijk een BMW M3 CSL, en hij is te koop in Nederland.

De letters CSL staan voor Coupé Sport Leichtbau. Je herkent hem onder meer aan het asymmetrische gat links in de voorbumper. Het is de voorloper van de BMW M3 GTS en hij is zo spectaculair als hij schaars is. Alle 1.383 (waarvan zo’n 800 linksgestuurd) exemplaren waren binnen een maand uitverkocht. En daarom daverend duur. Op dit moment kunnen wij twee exemplaren vinden in Nederland, waarvan dit de mooiste (en de duurste) is.

Wat zijn de prestaties van de BMW M3 CSL?

De 3,2-liter zes-in-lijn produceert 360 pk bij een fijne 7.900 tpm, en 370 Nm koppel. De Leichtbauer weegt door een rigoureus dieet slechts 1.385 kilo (-135 kg) en sprint daarom in 3,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Hij doet de Nürburgring in 7 minuten en 50 seconden. De conventionele luchtmassameter die wel op de normale M3 zit, verdween voor een betere gasrespons en het interieur is bezaaid met alcantara. Maar de voornaamste reden om voor de M3 CSL te gaan, zit achterop. Aanschouw de glorieuze ducktail spoiler en koop dat ding. (mirror)

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie