Bestaat er zoiets als te veel ruitjesbekleding? Misschien. Maar voor niemand zal het een dealbreaker zijn bij deze BMW M3 E30 Evo door Vilner Garage. Deze M3 is de verwezenlijking van de droom van het Bulgaarse Vilner Garage. Zij wilden de beste BMW M3 E30 bouwen van de Balkan. Nu weten wij niet hoe de andere BMW’s daar eruitzien, maar de missie lijkt geslaagd.

Laten we de geëxplodeerde picknickmand even laten voor wat het is en doorschieten naar de verkeerd-scharnierende motorkap. Vilner verving de motor door de S50B32-motor uit de nieuwere E36-generatie BMW M3. De zes-in-lijn produceert de standaard 321 pk en 350 Nm koppel en spint tot 9.000 goddelijke toeren per minuut. De hele M3 weegt ook maar 1.200 kilo.

De koets van deze BMW M3 E30 Evo is gespoten in de kleur Imola Red II. Op een koolstofvezel bumper na zijn alle panelen standaard. De tuner monteerde een set 18-inch BBS RK-velgen en getinte lampen. Het enige kritiekpuntje dat we hebben is de zogenoemde ‘rake’, waarbij de neus lager staat dan de achterkant. Al zijn er ook kenners die beweren dat dat hoort bij een BMW.

De vloermatten tonen de woorden ‘Racing Shoes Only’ en Vilner Garage liet het hele interieur opnieuw bekleden. Misschien had het beter gestaan als één of twee onderdeeltjes gewoon grijs waren in plaats van met ruitjes bekleed, maar wie zijn wij. Vilner liet zich naar eigen zeggen inspireren door Singer Vehicle Design met het bouwen van deze auto.

Kerstman, als je meeleest, deze.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie