Mensen zeggen dat je het niet nodig hebt, maar jij weet beter. Een Mercedes-Maybach S650 L Brabus 900 voegt namelijk allerlei noodzakelijke dingen toe aan je leven. Waaronder een verlichte sterrenhemel. Alleen al daarom mag ‘ie best op je wenslijstje voor komende Kerstmis.

Goed, dat ‘ie een flink gekietelde V12 onder de kap huist, is óók een valide argument. Brabus pompte het vermogen van de toch al niet misselijke Maybach S650 op naar 900 pk. Een bescheiden toename van 270 pk. Het koppel steeg naar een wáánzinnige 1500 Nm. We zouden je met alle liefde vertellen hoe snel deze lange Maybach naar de 100 km/u schiet, maar exacte cijfers ontbreken. De kortere variant van deze topzware tuner beukt in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Om je een idee te geven.

Het fijnste is dat je al dat krachtvertoon vanaf de achterbank van deze Mercedes-Maybach S650 L Brabus 900 mag ervaren. Die L in de typeaanduiding staat er immers niet voor niets, die staat voor Lang en zoals je weet betekent dat: meer beenruimte. Niet dat je veel tekort komt in een ‘reguliere’ S650, maar toch. Sterrenkijken – de hemelbekleding is bezaaid met verlichte ‘sterren’ – is en blijft het leukst met de beentjes gestrekt.

Kost dat, zo’n Brabus Mercedes-Maybach S650 L?

We nemen voor het gemak aan dat het budget voor komend kerstfeest iets hoger ligt dan de gangbare 25 euro. Om deze luxe arrenslee onder de boom te kunnen parkeren, moet er namelijk 519.049,44 euro op de Brabus-toonbank worden gelegd. Da’s exclusief belastingen, u snapt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)