Brabus kijkt tegenwoordig verder dan alleen Mercedes. Je hebt misschien de Brabus-boot (of Braboot) voorbij zien komen of de Brabus 1300 R Edition, wat een KTM is. Ook als je een Porsche of Rolls-Royce hebt, mag je bij Brabus aankloppen voor accessoires. Toch verleert de tuner zijn oude kunstje niet. Brabus pakt nu de Mercedes-AMG G 63 4×42 aan.

Dat doet Brabus natuurlijk met bakken koolstofvezel. Je komt het spul overal tegen; op de nieuwe motorkap, de wielkasten en zelfs de deurgrepen. Verder krijgt de speciale G 63 een nieuwe lip onder de voorbumper, een spoiler, een nieuwe grille en 22-inch wielen. Ook de uitlaat komt van Brabus. De pijp is in de sportmodus goed hoorbaar, maar is in de de ‘Coming Home’-stand fluisterstil.

Specificaties van de Mercedes-AMG G 63 4×42 van Brabus

Uiteraard gaat Brabus ook onder de nieuwe koolstofvezel motorkap aan de slag. De tuner biedt twee verschillende upgradepakketten aan. De eerste optie tilt de standaard 585 pk en 850 Nm naar 700 pk en 950 Nm. Het pakket dat je wilt, is de tweede. Hierbij produceert de 4,0-liter twin-turbo V8-motor 800 pk en 1.000 Nm.

Tot slot mag je ook spelen met het interieur. Er zijn bijvoorbeeld opties voor de deurlijst waarbij de naam van de tuner verlicht is. In de cabine kun je aan de slag met koolstofvezel, maar ook met leer, alcantara en aluminium. Prijzen zijn helaas op aanvraag. Mocht je interesse hebben, maar nog geen Mercedes-AMG G 63 4×42 hebben? Bij de dealer hieronder vind je er misschien nog wel eentje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)