Gaaf was ie wel, die Mercedes-AMG G 63 6×6 met z’n zes wielen. Maar voor de meesten misschien net wat overdreven. Daarom kwam het merk een tijdje later met de Mercedes G 500 4×42, wat een 6×6 was met twee wielen minder en geen laadbak. Wel had hij dezelfde ruige ophanging, brede wielkasten en enorme wielen. Dat laatste model krijgt nu een vervolg in de vorm van deze Mercedes-AMG G 63 4×42.

Jazeker, de oude 4×4 was nog geen AMG, maar de nieuwe is dat wel. Dat betekent dat hij de 4,0-liter V8 met twee turbo’s krijgt en een prima vermogen van 585 pk. Net als z’n bonkige voorganger krijgt hij portaalassen voor maximale grondspeling. Maar hij heeft geen starre vooras – in lijn met de standaard-G is de voorwielophanging nu onafhankelijk. Mogelijk daardoor zijn z’n terreinspecificaties een fractie minder heftig dan die van de vorige 4×42, maar nog altijd riant voldoende om Aldi-parkeerplaatsen te trotseren.

De Mercedes-AMG G 63 4×42 is nog een beetje geheim

CNET ontdekte de info over de Mercedes-AMG G 63 4×42 op een speciale G-klasse ‘Private Lounge’-site voor eigenaren. Daar bleek een YouTube-video te staan waarin beelden en bepaalde specs van de auto worden gedeeld. Zo weten we nu dat de nieuwe über-G een aanloophoek van 45 graden heeft en door water van 90 centimeter diep kan waden. De grondspeling bedraagt 35 centimeter.

De wielen zijn 22 inch groot en de grote uitgebouwde wielkasten zijn van koolstofvezel, net als de led-bar op het dak en (delen van) de reservewielhouder. De video vermeldt verder dat de Mercedes-AMG G 63 4×42 de laatste in zijn soort zal zijn en in beperkte oplage zal worden gebouwd. We kijken ernaar uit om hem in het Gooi te spotten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)