Ga als de brandweer met deze VW Touran

Helaas kun je hem niet gebruiken om via de vluchtstrook files te omzeilen

Foto('s): JK Truck TradingBrandweer VW Touran
Foto('s): JK Truck TradingAchterkant Brandweer VW Touran
Foto('s): JK Truck TradingInterieur Brandweer VW Touran
Foto('s): JK Truck TradingAchterbank Brandweer VW Touran
Foto('s): JK Truck TradingVoorkant Brandweer VW Touran
Foto('s): JK Truck TradingBrandweer VW Touran
Brandweer VW Touran
Achterkant Brandweer VW Touran
Interieur Brandweer VW Touran
Achterbank Brandweer VW Touran
Voorkant Brandweer VW Touran
Brandweer VW Touran

Hoeveel pk heb je nodig om ‘als de brandweer‘ te gaan? Honderd-en-vijf om precies te zijn, en wel uit een diesel met automaat. Dat is het vermogen van deze VW Touran van de brandweer. Het mooie is: hij kan van jou zijn. Geef toe: het kleine kind in jou (dat nog altijd met brandweerautootjes wil spelen) zou dit maar al te graag aanschaffen. Al zit er wel een klein addertje onder het gras.

Zwaailichten aan en door de file?

We moeten de opportunisten gelijk teleurstellen: deze brandweer-VW Touran is niet de oplossing voor jouw persoonlijke fileproblemen in Nederland. Hoewel de zwaailichten, sirenes en bestickering nu nog aanwezig zijn, mag je er niet zo mee de weg op. Als je deze Touran koopt voor gebruik in Nederland, worden alle kenmerken van de brandweer verwijderd (striping, verlichting en akoestische signalen). Iets met wetten en regels, heel flauw.

Waarom heeft de brandweer dit soort auto’s?

Als je brandweerauto zegt, dan denken de meeste mensen aan bluswagens of ladderwagens. Uiteraard doet de brandweer een stuk meer dan brandjes blussen. Voor al het werk waar geen vrachtauto voor nodig is, pakt de brandweer een auto zoals deze Touran. Ze worden vaak dienstvoertuigen genoemd. De Officier van Dienst kan deze auto bijvoorbeeld pakken om snel ter plaatse te zijn. Of hij wordt ingezet voor alle taken waarvoor geen bluswagen of spoed nodig is.

Wat kost de VW Touran van de brandweer?

De Touran uit 2012 heeft 145.369 kilometer op de teller staan en mag voor 7.750 euro met jou mee naar huis. Dat klinkt als een redelijke prijs en je komt ze niet zo heel vaak tegen in deze tint rood. Wil je liever een oude politie-Touran? Daarvan staan er ook genoeg te koop in Nederland. Als je een witte Touran zonder dakdragers ziet staan, dan is het waarschijnlijk ooit een dienstauto geweest. Soms zitten er ook nog gedeukte dorpelbeschermers op. Vaak zijn het exemplaren met het Comfortline-uitrustingsniveau en 140 pk.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken