Nou, dat valt redelijk mee, toch? Goed, de grille is nog altijd prominent aanwezig, maar het totaalbeeld van de nieuwe BMW 2-serie Active Tourer (en nee, je kunt geen Passive Tourer kopen) klopt aardig. En hoewel de familieversie van de 2-serie misschien niet de juiste snaar raakt bij liefhebbers van het merk, is de kleine MPV een bescheiden hitje voor BMW geweest. Sinds 2014 verkocht het merk ruim 430.000 exemplaren en 80 procent van de kopers waren nieuwe klanten voor het merk.

In vergelijking met de oude is de nieuwe BMW 2-serie Active Tourer een stukje groter, waardoor de bagageruimte toeneemt (+90 liter) en mensen achterin en voorin ruimer zitten. Daarnaast is het dashboard een stuk moderner geworden met het gebogen display uit de BMW iX. Het ‘curved display’ bestaat uit een 10,25- en een 10,7-inch, die in elkaar doorlopen. De graphics moeten vergelijkbaar zijn met die van een smartphone. Verder zijn er maar weinig fysieke knoppen in het interieur.

Motoren van de nieuwe BMW 2-serie Active Tourer

Om te beginnen zijn alle versies uitgerust met een zeventraps automaat. Voor Nederland is er slechts één diesel en dat is de 218d met 150 pk en voorwielaandrijving. Het aanbod benzinemotoren begint bij de 218i met 136 pk. Dan zijn er de 220i en de 223i die respectievelijk 170 en 218 pk hebben. Deze twee krijgen allebei nog een kleine elektromotor mee die 19 pk levert en draait op 48 volt. Dit zijn dus mild hybrides.

Plug-in hybride varianten

Vanaf 2022 komen er twee PHEV’s van de nieuwe BMW 2-serie Active Tourer. De exacte specificaties zoals het vermogen of 0-100-tijden, verklapt BMW nog niet. Wel dat ze 80 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden. Ook zien we in de voetnoot (en op de foto’s) van het persbericht het naampje ‘230e xDrive’, dus minimaal één van de plug-in hybrides krijgt vierwielaandrijving.

Een interieurcamera

Onder de categorie ‘we snappen het idee maar het is wel een beetje creepy’ vinden we een interieurcamera. Deze ‘maakt het mogelijk om onderweg foto’s te maken en die naar de smartphone van de bestuurder te verzenden’. Heel leuk tijdens een vakantie met het gezin, maar anders is het wat stalkerig. De navigatie maakt gebruik van Augmented Reality en het systeem zou ‘op cloudgegevens gebaseerd’ zijn. De prijzen van de nieuwe MPV volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)