Of nou ja, Nederland. Technisch gezien staat deze Bugatti Chiron in Blue Royal Carbon in Gronau, Duitsland. Maar voor een stukje chauvinistisch gewin annexeren we stad over de grens bij Enschede even tot het einde van de post. Weten ze ook eens hoe dat voelt.

VDM Cars (overigens onder Nederlands management) – die je kent van de Audi RS 6 van Boef – biedt deze heerlijk uitgevoerde Bugatti Chiron aan. Het volledige gebrek aan chroom (let even op de grille vóór en de boog op de zijkant) maakt hem haast unheimisch dik. De oranje (wederom: chauvinistisch) accenten contrasteren fijn bij het geheel.

Oh, en als je de blauwe velgen iets té vindt, kunnen ze dat voor een zakcentje extra vast verhelpen. Over zakcentjes gesproken: de Bugatti Chiron in Blue Royal Carbon kost je 3.500.000 euro zonder belastingen. VDM Cars vertelt aan TopGear dat je daar gerust 200.000 euro BPM bij op mag tellen.

De kilometertellerstand van de W16 met 1.500 pk staat op nét geen 700 kilometer. Noem hem maar gewoon nieuw, dus. Mocht je de fijne Chiron op Nederlandse platen zetten, heb je de vijfde Chiron in Nederland. Het is bovendien de vijfde blauwe Chiron in Nederland. Van onoriginaliteit zal niemand je betichten. Beloofd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie