Dit heeft alle potentie om een langlopend verhaal te worden. Waarschijnlijk kun je je de Bugatti Veyron nog wel herinneren die in 2009 het water in reed omdat de eigenaar verzekeringsfraude probeerde te plegen. Tien jaar lang onderschatten verschillende eigenaren de reparatiekosten, waardoor de auto van hot naar her ging. Nu staat hij in Vegas, waar hij nu echt gerestaureerd lijkt te worden. We kunnen ons zo voorstellen dat deze Bugatti Chiron met brandschade hetzelfde lot wacht.

De Bugatti Chiron stond afgelopen zomer in een parkeergarage in Miami toen hij in de fik werd gestoken. Het schijnt dat de Chiron van de rapper El Alfa was – wij kenden hem verder ook niet. Inmiddels is de beschadigde Bugatti aangekomen bij Copart waar hij binnenkort geveild gaat worden. De schade aan de auto lijkt enigszins beperkt tot de voorkant, de bagageruimte vóór en de linkerdeur. Bovendien is de auto vooral heel smerig van het blusmiddel.

De Bugatti Chiron met brandschade is nogal een gokje

We zeggen bewust lijkt, want je weet niet hoeveel water er bijvoorbeeld is gebruikt met het blussen. Als er überhaupt water is gebruikt. Bluspoeder kan ook voor de nodige problemen zorgen trouwens, ook bij de motor. Het is allemaal nogal een vraagteken. Ook bijzonder is dat de geschatte waarde van de auto vóór het ongeval staat aangegeven als 345.000 dollar, wat niet in de buurt komt van de werkelijke waarde van bijna 2 miljoen euro. Daarmee is het sowieso al de goedkoopste Chiron ter wereld.

De motor loopt nog wel

Wel zou de motor nog draaien, maar de kilometerstand is onbekend. Je zou hem ook kunnen gebruiken om de motor over te gooien in een andere auto. Of leg een LS-V8 in deze Chiron – dat is vast ook nog nooit gedaan. Binnenkort gaat hij onder de hamer bij Copart en er is nog geen schatting gegeven wat hij zou moeten opleveren. We durven hoe dan ook te wedden dat dit de goedkoopste Chiron ter wereld is op het moment.

Advertentie

Reacties

 • Drikus heeft op 16 oktober 2021 geschreven:

  Ik denk dat die auto goed te maken is zo te zien we van binnen heeft ie en on de kap niet gebrand

  Reageer
 • Patrick heeft op 14 oktober 2021 geschreven:

  Een mooie voor Goonzquad

  Reageer
 • Opletten heeft op 14 oktober 2021 geschreven:

  Volgens mij staat er 3,450,000 USD dat is geen 345000 of ligt dat aan mij

  Reageer
 • Mallemart heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

  De estimated retail value van 345000 is de geschatte waarde in huidige staat.

  • Mattijn Nederend heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

   Dit zegt Copart zelf: ‘Estimated retail value is the estimated value of the lot as submitted to Copart by the Seller. If the lot has been damaged, this is the value prior to the occurrence of the damage. Retail automobile values may be obtained from Kelley Blue Book and other sources on the web. This number is presented for informational purposes only. Copart makes no representations as to the validity or accuracy of the listed value.’

   Reageer
  Reageer
 • Jansen heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

  El Alfa latino zanger uit Santa Domingo. Maar verder wel een leuke auto.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie