Je kijkt naar 10,5 miljoen euro aan metaal, leer, glas en koolstofvezel, geserveerd op vier bedjes van heel bijzonder rubber. De afleveringen van de officieus snelste auto ter wereld komen op gang. Het schijnt dat er minimaal één exemplaar van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ naar Nederland komt, maar zo ver is het nog niet.

Deze drie 300+’ers arriveerden deze week bij dealer H.R. Owen in Londen. Het is 10 procent van de totale productie, want Bugatti bouwt slechts 30 exemplaren. Wie net naast het net viste, kan ook nog de normale Super Sport kopen. Die heeft geen plusje achter het naam, maar presteert ongeveer hetzelfde, op de topsnelheid na. De Super Sport haalt slechts 440 km/u.

Specificaties Bugatti Chiron Super Sport 300+

De Chiron Super Sport 300+ haalt een snelheid van meer dan 300 mph, of 480 km/u, als de begrenzer eraf gaat. Op de openbare weg is de Super Sport 300+ begrensd. Het benodigde vermogen voor de angstaanjagende topsnelheid van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ is 1.600 pk, 100 pk meer dan de normale Chiron heeft. Ook krijgt deze Super Sport een aangepaste transmissie met langere versnellingen, nodig om 300 mph te kunnen halen.

Elke klant krijgt bij de aankoop een voucher om de auto los te laten op het testcircuit Ehra-Lessien. De hoogst gemeten snelheid van de 300+ is 490 km/u, maar het schijnt dat 500 km/u prima te doen is in deze Chiron. De Koenigsegg Agera RS is trouwens officieel nog de snelste auto ter wereld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)