Bugatti doet een Nico Rosbergje – stoppen op je hoogtepunt. De F1-coureur ging na het winnen van het wereldkampioenschap met pensioen en Bugatti doet nu hetzelfde. Ze stoppen, uiteraard, niet met het bouwen van auto’s, maar ze zullen geen snelheidsrecords meer achtervolgen. Zonde, want met het vorige record van 490 km/u (300 mph) is de magische 500 km/u in zicht.

In een online video zegt de altijd gedistingeerde CEO Stephan Winkelmann: ‘Vandaag is een perfecte dag voor Bugatti. We zijn de eerste autofabrikant om de barrière van 300 mph te verslaan. Dit laat zien wat de mensen van Bugatti kunnen bereiken. Dit wereldrecord is voor jullie allemaal.’

Hij gaat verder: ‘Echter, dames en heren, was dit de laatste keer voor ons. We waren de eerste om deze mijlpaal te bereiken. We hebben onze namen voor altijd in de geschiedenisboeken gegraveerd. Onze gedachten en focus liggen op andere projecten.’ En daarmee stopt Bugatti met het achtervolgen van verdere snelheidsrecords.

Jammer, maar helaas. Gelukkig zijn er nog drie andere deelnemers: de Hennessey Venom F5, de Koenigsegg Jesko en de SSC Tuatara. Er ligt nog een officieel Guinness World Record voor het oprapen, aangezien de omgebouwde Chiron a) geen productieauto is, en b) slechts één richting op reed. Voor een officieel record moet je immers het gemiddelde van sprintjes in beide richtingen pakken.

Bugatti gaat geen snelheidsrecords meer doen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)