Als je deze Cadillac Celestiq doormidden zou snijden, zou je 120 ringen kunnen tellen. Volgens het merk is het studiemodel het resultaat van 120 jaar erfgoed. De elektrische sedan zou zelfs inspiratie geput hebben uit de V16-modellen uit de jaren dertig.

Voor nu is de Cadillac Celestiq nog een showauto, maar er zijn dus plannen om de elektrische auto werkelijk in productie te nemen. Volgens het Amerikaanse CNBC wordt het de duurste auto van het merk ooit met een prijskaartje van wel 300.000 dollar, omgerekend zo’n 292.000 euro.

Moderne tech in de Cadillac Celestiq

De grote sedan zit tot de rand gevuld met leuke tech. Het scherm op het dashboard meet (diagonaal) 55 inch en kan een film afspelen zonder dat de bestuurder het ziet. Elke passagier achterin heeft een eigen scherm. Daarnaast is er een slim glazen dak met een ‘Suspended Particle Device’ waardoor je de lichtdoorlatendheid per passagier kunt instellen.

Het interieur is gemaakt van luxe materialen en als we het zo mogen inschatten, zullen de stoelen heel prima zitten. Bovendien zal er nog wel een leuk aantal kWh’s in het accupakket zitten en de elektromotoren zullen ook niet voor de poes zijn. De specificaties voor het studiemodel, dan wel het productiemodel zijn nog niet bekend.

Of de Cadillac Celestiq uiteindelijk ook echt 300.000 dollar gaat kosten, en of we hem eventueel in Europa zullen mogen verwelkomen, blijft nog even afwachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)