Een paar weken geleden zagen we ‘m al als piepklein plaatje na het uitlekken van een intern document, maar nu is de Cadillac CTS Sport Wagon een feit, simpelweg omdat Cadillac graag haar toekomst wil tonen aan een kapitaalkrachtig publiek dat jaarlijks het concours d’elegance van Pebble Beach bezoekt.
 
Het is de vraag of de hoekig gelijnde stationwagon met een opmerkelijk brede D-stijl (wat een gigantische dode hoek moet dat opleveren) de aandacht zal trekken tussen al het historische fraais dat dit evenement bij elkaar brengt.
 
Maar de Sport Wagon is nu eenmaal de harde realiteit die volgend jaar zomer in de showroom van de Europese dealers aansluit. Een moderne stationwagon moet een alternatief kunnen zijn voor een SUV en zo verdedigen de ontwerpers de stijl van de nieuwe Sport Wagon.
 
Mooi of niet, de hoekige achterkant biedt wel veel volume, zelfs 720 liter achter de achterbank. De wielbasis is gelijk aan de sedanversie. Het panoramische dak wordt een optie. De nieuwe Cadillac CTS Sport Wagon beleeft zijn Europese debuut begin oktober in Parijs.

Reacties