Chinees autoconcern Great Wall Motors maakt op de autobeurs van Shanghai deze enorme bak bekend: de Cannon CyberP!ckup 6×6. Inderdaad, met een uitroepteken op de plaats van de ‘i’. We zijn ontzettend benieuwd hoe Elon Musk en zijn Tesla-collega’s reageren op deze naam. Hoe dan ook, de makers laten aan het Australische CarExpert weten dat de 6×6 pick-up in productie gaat.

De nieuwe pick-up komt er overigens ook met een schamele twee assen, maar wie wil dat nou? Een geinige feature van de Cannon CyberP!ckup 6×6 is dat de deurtjes van de achterklep opengaan als een bestelbus. Elke as krijgt zijn eigen sperdifferentieel voor maximale tractie en ook het onderstel is ontwikkeld voor het betere offroadwerk.

Great Wall Motors Cannon 6x6 pick-up schuin achter

Specificaties van de Cannon CyberP!ckup 6×6

Ziet er allemaal bombastisch uit, maar wat ligt er onder de motorkap? GWM zegt dat klanten kunnen kiezen uit een plug-in hybride aandrijflijn en een turbomotor op benzine. Dit prototype heeft een hybride aandrijflijn met in totaal 510 pk en 750 Nm. Daarmee komt hij gevaarlijk dicht in de buurt van de prestaties van de Merc 6×6. De V8 in die zeswieler produceert 536 pk en 760 Nm.

Great Wall Motors Cannon 6x6 pick-up zijkant

Great Wall Motors komt als merk niet naar Nederland, maar stuurt wel submerken Wey en Ora deze kant op. Verwacht dus niet dat je binnenkort de Cannon CyberP!ckup 6×6 in een glimmend gouden jasje over de A2 ziet banjeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear