Een indrukwekkende bijnaam – ‘The Hammer’ – had ie al. En nu weten we eindelijk hoe snel de Chevrolet Camaro ZL1 0-100 km/u weet te volbrengen. Chevrolet heeft bevestigd dat de nieuwe topversie, die later dit jaar in de VS op de markt komt, de bekende sprint in slechts 3,5 seconden aflegt.

Of eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, geldt deze tijd voor de acceleratie van 0-60 mph, oftewel 0-96 km/u. Goed, het maakt het niet minder imposant.

De ZL1 is de sterkste Camaro die Chevrolet ooit heeft gebouwd. Hij is uitgerust met dezelfde 6,2-liter LT4 V8 die we ook in de Corvette Z06 kunnen vinden, goed voor 660 pk en 881 Nm.

Indrukwekkend, hoe zo’n Chevrolet Camaro ZL1 0-100 doet. Heb je nog meer info?

Jazeker. Belangrijk in de VS: de kwartmijl legt de ZL1 in 11,4 seconden af met een eindsnelheid van 203 km/u. Dat is, mocht je het je niet kunnen inbeelden, ongehoord snel. In de bochten is er een kracht van meer dan 1,02 g voor nodig om de Camaro zijn grip te laten verliezen. En wat dacht je van de remafstand vanaf 100 naar 0 km/u: slechts 32 meter.

Al deze statistieken hebben overigens betrekking op de ZL1 met tientraps automaat. Je kunt ook kiezen voor een handgeschakelde zesbak, waarmee je waarschijnlijk fractioneel trager bent maar veel meer lol hebt.

De prijs voor al dit moois? Daar word je mogelijk een beetje misselijk van. Een Chevrolet Camaro ZL1 heb je in de VS voor het bizarre bedrag van iets meer dan 55.000 euro. (Of een kleine 62.000 euro als je voor de cabrio gaat.) Dat is omgerekend 84 euro per pk. Als auto’s in Nederland volgens dezelfde berekening geprijsd zouden worden, kostte een VW Up zo’n 5.000 euro. En een BMW M4 36.000 euro. Ondertussen kost deze Camaro, als je ‘m zelf zou importeren en hier op kenteken zou zetten, ongeveer een miljoenmiljard euro. Het is niet eerlijk.

Ik wil de Camaro ZL1 horen brullen!

Ho ho, rustig maar. We hebben een filmpje voor je: bekijk hier hoe Chevrolet de ZL1 op de Nürburgring aan het testen is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)