De enorme hoeveelheid activiteiten die Tim en Tom Coronel ondernemen, doet bijna vermoeden dat ze geen tweeling zijn, maar een vierling. Naast talloze raceklassen waaraan ze deelnemen – van Dakar tot Formule Ford – hebben de broers nog een rits bedrijven en zou Tom Coronel binnenkort te zien zijn in Expeditie Robinson.

Helaas kunnen de coureurs niet alle auto’s waarin ze gereden hebben, zelf houden. Zo nu en dan heb je dus de kans om een auto van de broers op de kop te tikken, zoals deze Chevrolet Cruze WTCC van Tom Coronel. Op het moment van schrijven staat er overigens ook nog een Alfa Romeo 147 GTA Cup te koop van dezelfde coureur.

Chevrolet ging als een Cruze-raket in het WTCC in 2010, 2011 en 2012 – al die jaren won het merk het constructeurskampioenschap met de Cruze. Het merk stopte vervolgens op het hoogtepunt: het fabrieksteam trok zich terug uit de raceklasse. Maar de partij die de Chevrolets ombouwde tot raceauto, ging door. RML verbeterde de aerodynamica en verving de 1,6-liter turbomotor door een 2,0-liter turbomotor.

Dat was het moment dat Tom Coronel in de Cruze stapte. Hij racete in de auto van 2014 tot en met 2017. Met deze Chevrolet Cruze WTCC won hij onder meer een race in Marrakesh en Portugal. Toen het WTCC overging in het WTCR, zei Tom ‘doei doei’ tegen de Cruze en stapte hij in een Honda Civic TCR.

De auto van de Nederlandse coureur staat nu te koop in Italië voor een nog onbekende prijs – zelf even onderhandelen dus (daar kun je een hoop mee besparen). Het enige probleempje: er zit geen motor bij. Daarvoor moet je even langs bij RML in Engeland. Sowieso geen straf, want dat is tevens het bedrijf dat de enige straatlegale Aston Martin Vulcan bouwde, en de Nissan Juke-R met 700 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear