Gaaf hoor, zo’n bomvolle RST First Edition met vierwielbesturing, automatische luchtvering, een Multi-Flex-achterklep, een groot 17-inch scherm en Super Cruise, dikke velgen en meegespoten bumpers. Maar doe ons toch maar de Work Truck-versie van de Chevrolet Silverado EV, op de eerste foto’s hierboven. Kunststof bumpers, stalen velgen en nog net geen krasjes of deuken vanuit de fabriek. Zoals Meneer Pick-up het ooit bedoeld heeft. Je kijkt naar de Chevrolet Silverado EV, de elektrische pick-up van Chevrolet en de geduchte tegenstander van de Ford F-150 Lightning, de Rivian R1T en, vooruit, straks ook de Tesla Cybertruck.

De nieuwe Chevrolet Silverado EV staat op het Ultium EV-platform van General Motors. Dit is het platform waar bijvoorbeeld ook de nieuwe GMC Hummer EV op staat, maar ook een elektrisch bezorgbusje met de naam BrightDrop EV600. De pick-up kan ongeveer 650 kilometer ver komen op één acculading en moet met een serieuze snelheid van 350 kW kunnen laden. Dat komt neer op ongeveer 150 kilometer extra actieradius in 10 minuten.

Vermogen van de Chevrolet Silverado EV

De Chevrolet Silverado EV RST is de krachtigste van deze twee. De twee elektromotoren (één per as) produceren samen 664 pk en 1.060 Nm. De 0-100-tijd ligt rond de 4,5 seconden. De Work Truck is iets verstandiger, maar alsnog geen doetje. Deze biedt 510 pk en 833 Nm. De WT mag 3.600 kilo trekken en zo’n 550 kilo vervoeren. Er is een versie onderweg die 9.000 kilo mag trekken.

Net als de Ford F-150 Lightning kun je je gereedschap in de pick-up pluggen. Het stopcontact biedt tot wel 10,2 kW. Voorlopig komt de Chevrolet Silverado EV alleen als ‘Crew Cab’, wat betekent dat er altijd een achterbank is. Dat veel Amerikanen toch wel het nut inzien van een elektrische pick-up, blijkt uit de populariteit van de Ford F-150 Lightning. De productie daarvan werd al opgeschaald van 80.000 naar 150.000 units per jaar.

Prijs Chevrolet Silverado EV

Zoals dat meer gaat bij elektrische auto’s, biedt Chevrolet eerst de duurste versie aan. Voor omgerekend 92.000 euro stappen Amerikanen in de dikste RST First Edition. De leveringen van deze pick-up beginnen in de herfst van 2023. Zodra de productie begint te lopen, komt de Work Truck voor omgerekend 34.000 euro op de markt. Later volgen er nog meer versies, zoals de offroad-grage Trail Boss. Er zijn geen plannen bekend om de pick-up naar Nederland te halen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)