Bij het onthullen van de Citroën C4 BioFlex moesten we meteen denken aan Biotex, jeweetwel, dat wonderlijke wasmiddel in groene verpakking. Geen rare gedachte toch? De naam van de Fransman lijkt namelijk wel verdacht veel op die van het wasmiddel.
Nu word je vuile was niet schoon (eerder vies) door deze speciale Citroën, maar ‘groen’ is –ie wel. De C4 BioFlex kan namelijk met z’n 1,6-liter viercilinder op zowel benzine als bio-ethanol rijden. Da’s beter voor het milieu en je krijgt door het gebruik van de alternatieve brandstof een piepklein beetje meer motorvermogen en koppel tot je beschikking, te weten 113 pk in plaats van 110 en 153 Nm in plaats van 147.

De Fransen volgen met de C4 BioFlex in de voetsporen van concerngenoot Peugeot, die dit jaar nog onder dezelfde naam een soortgelijke variant van de 307 SW op de markt gaat brengen. Bij Citroën zijn ze nog onzeker over de exacte verschijningsdatum van de groene C4. Hij komt in eerste instantie in Frankrijk en Duitsland op de markt en maakt volgens de importeur begin 2008 bij ons zijn opwachting.

Reacties