De huidige Citroën C4 vinden wij nog steeds een leuk ding, maar toch staat de vervanger al klaar. Op dit moment hebben we nog niet zo heel veel info – wanneer ie precies komt, bijvoorbeeld - maar wel wat plaatjes van de nieuwe vijfdeurs-versie.

De C4 wordt wat meer in lijn getrokken met de C5. Dat wil zeggen, het uiterlijk wordt iets dikker en ronder, wat minder edgy. Onze eerste indruk is dat hij er iets minder spectaculair uitziet dan zijn voorganger, maar laten we ons definitieve oordeel bewaren tot we ‘m in het echt zien. Natuurlijk zijn we ook behoorlijk nieuwsgierig naar de driedeurs – mocht die er ook daadwerkelijk weer komen - want de huidige is gewoon cool.

Op benzinegebied staan er vooralsnog uitvoeringen met 95, 120 en 155 pk op het programma. De snelste versie heeft als enige een zesversnellingsbak. Hij haalt 214 km/u en gaat in 8,7 seconden van 0 naar 100. De CO2-uitstoot varieert van 140 g/km voor het slapste model tot 162 g/km voor de 120 pk automaat.

Diesels zijn er ook, in de vorm van een HDi met 90, 110 of 150 pk. Die laatste verbruikt slechts 4,9 l/100 km, maar gaat wel van 0 naar 100 in 8,6 seconden; iets sneller dan de benzine dus. Ook komt er een e-HDi, een speciaal model met lage uitstoot.

Reacties