Citroën denkt weer eens net even verder en verzint de ultieme strandauto. Omdat ze geen Méhari’s meer kunnen bouwen – het ding voldoet al sinds 1843 niet meer aan de wettelijke eisen – komen de Fransen met de Cactus M Concept, een moderne interpretatie van een badkuip op wielen.

Dat klinkt denigrerend, maar zo bedoelen we het juist niet: we vinden de Cactus M een fantastisch idee. Hij heeft stoelen als wetsuits, geen achterdeuren – je passagiers zullen over de carrosserie moeten klimmen – en als je z’n dak eraf haalt, kun je het als tent gebruiken. Mooi toch?

Door allerlei handige montagetrucjes kun je zaken als surf- en wakeboards op de Cactus M monteren, en dankzij z’n lichte gewicht (delen van de carrosserie zijn van plastic) en z’n elektronische Grip Control kun je vervolgens zonder problemen over het strand ploeteren. Word je M vies van binnen? Geen probleem: haal de plugjes uit de vloer, pak je tuinslang en spuit ‘m schoon.

De Cactus M krijgt de sterkste motor uit de C4 Cactus mee: de 1,2-liter PureTech 110 driecilinder, goed voor (inderdaad) 110 pk. Hij is iets hoger op z'n pootjes gezet en staat op 19-inch velgen met bijzonder smalle banden, handig voor in mul zand. Hoewel er geen plannen voor bestaan, zou de stap naar productie niet heel groot zijn. Dus, Citroën, regel dat eens even. Van unieke, originele auto's als deze kunnen we geen genoeg krijgen.

Reacties