Toen bourbonmerk Rebel Yell vorig jaar een custom-motorfietsshow organiseerde, kwamen ze in aanraking met Classified Moto uit Richmond, Virginia. Eigenaar John Ryland moet destijds indruk gemaakt hebben met zijn werk, want dit jaar benaderde Rebel Yell hem opnieuw met de opdracht om iets bijzonders te maken.

Wensen of eisen? Die waren er niet. Ryland en zijn hoofdmonteur Danik Herashchanka kregen een budget toegewezen en hadden verder de vrije hand. Ze besloten een soort Frankensteinfiets samen te stellen: ze gebruikten zoveel mogelijk onderdelen die in hun werkplaats rondslingerden. Zoals een Triumph Speed Triple 1050 uit 2007, die als basis mocht dienen.

Enorm dik en breed geval

Een groot deel van de motor zou standaard blijven – onder andere aan de driecilinder werd niets veranderd – maar één ding moest en zou Classified voor elkaar krijgen: als achterwiel hadden ze een enorm dik en breed geval van een ATV voor ogen. Er werd een speciale chromoly swing-arm gemaakt om het wiel te accommoderen en centraal te kunnen plaatsen. De ketting loopt door een deel van de arm heen, wat er nog eens extra krankzinnig uitziet. Het geheel werd gekoppeld aan een Progressive-schokdemper. De voorvork is standaard Triumph, net als het voorwiel, al kreeg dat wel een dikke Kenda-band toegewezen.

Handgemaakte uitlaat

Classified paste het frame slechts licht aan en voorzag het van een custom zadel. Een handgemaakte uitlaat krult zich om het motorblok heen omhoog en mondt uit in een enkele pijp. De plastic tank kreeg een lelijke, vergeelde look en werd voorzien van een geschreven lijst met onderdelen en passages uit de fabriekshandleiding. Hebben? Neem meteen contact op met Classified Moto om een van de replica’s te bemachtigen die ze in beperkte oplage willen gaan bouwen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear