En weer een rustige week bij Top Gear. We zijn net klaar met de opnames van de betaalbare Alfa Romeo Challenge, Top Gear versus de Duitsers is ook gereed, ons nieuwe personage heeft net zijn of haar beeldmateriaal geschoten en zittende in de regiekamer ben ik zeer verheugd met het onderdeel ‘Wij Maken Betere Politieauto’s’.
 
Richard heeft onlangs een item gemaakt ter ere van de verjaardag van de touringcar en Jeremy is aan het rotzooien met het filmpje van de CLK Black Series, omdat-ie niet tevreden is met het resultaat. Er was even een eng moment toen hij zei dat hij wat muziek had gevonden die het geheel zou versterken, maar gelukkig dit keer geen zestien minuten durende keyboardsolo uit de jaren zeventig, terwijl het eigenlijk wel zou passen, al zal niemand van ons in de regiekamer dat ooit tegen hem zeggen.
 
Hij hoorde het tijdens een pianovoorstelling op de school van zijn dochter – zo werken we nu eenmaal bij Top Gear – en ik denk dat het door dezelfde kerel is samengesteld, die ook garant stond voor de muziek in de laatste dertig seconden van de aflevering over de Beste Stuurmanswegen uit de laatste reeks Top Gear.
 
Elders is Lord Stig weer uit zijn winterslaap herrezen en heeft een eerste rondetijd neergezet op ons nieuwe circuit. Hij deed dat met de 430 Scuderia, maar verder verklap ik niks.
 
Ik heb bovendien een nieuwe airconditioning besteld voor de studio, die net als elk ander model dat we hebben geprobeerd gewoon niet werkt. Dus mocht je naar de studio afreizen tijdens een van onze uitzendingen, blijf vooral rustig, want het stoort enorm als je uitgeput – vanwege de hitte – gestrekt gaat.
 
Op een boekenfestijn, eind vorige week, vertelde Jezza tegen een aantal socialistische hippies dat hij met zo’n 300 km/u door de Limehouse Link-tunnel (Oost-Londen) is gereden. Kijk, het punt is, het is onmogelijk om de 300 km/u aan te tikken in de Limehouse, maar desalniettemin brak de hel los. Jeremy keek het publiek vervolgens verbaasd aan. Het ging zelfs zover dat twee paparazzi-fotografen zijn huis bezetten, een onnozel karwei, want ook al zou Jeremy de stad in gaan, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk niet in een Dragster vertrekken.
 
Uiteraard hebben wij hem ontslagen en hij is nu een uitkering aan het trekken, maar waar ik me ernstige zorgen over maak is het feit dat het aandikken van gebeurtenissen in ons land bijna als een misdaad wordt gezien.
 
Binnenkort moet alles wat we zeggen in lijn zijn met de waarheid. Geen grootspraak meer, niet meer overdrijven, maar gewoon recht voor zijn raap, zoals de instructies van een wasmachine.
 
Grootspraak, overdrijvingen, het bevrijdt de verbeelding. Het zou eigenlijk op scholen onderwezen moeten worden. Kijk maar naar de film Big Fish, dan zie je wat ik bedoel.
 
Andy Wilman is producer van Top Gear en Top Gear start op 22 juni a.s. op BBC2

In de nieuwe Top Gear Magazine, dat 19 juni in de winkel ligt, lees je nog meer achtergronden!

Reacties