De Tokyo Motor Show 2019 is een thuiswedstrijd voor Japanse merken en ze nemen dan ook graag het een en ander aan uitbundig concept-spul mee naar de beursvloer. Vaak zijn het wilde studiemodellen die zo goed als nooit het productiestadium halen. Daarom pakken we het efficiënt aan en proppen we al het nieuws dat niet direct relevant is voor de Nederlandse en Belgische markt in dit overzichtje.

Mitsubishi Mi-Tech

Laten we met de deur in huis vallen, want die heeft de Mitsubishi Mi-Tech niet. Ook krijgt het studiemodel geen dak en slechts twee stoelen. Wat ie wel krijgt? Vier elektromotoren, een batterij met een stekker en een gasturbine als range-extender. De buggy slikt diesel, kerosine, alcohol en eigenlijk alles wat je kunt bedenken.

Mitsubishi Super Height K-Wagon

Nee, dit is geen studiemodel, maar een productieauto. En ja, dat is serieus de naam van de auto. Super Height K-Wagon. De omgevallen telefooncel is een zogenoemde keicar, die door zijn afmetingen en 660-cc motor in aanmerking komt voor diverse belastingvoordelen in Japan. Wij krijgen de auto hier dus niet. Vind je dat jammer?

Mitsubishi Engelberg Tourer

De Mitsubishi Engelberg Tourer is het studiemodel dat hint naar een opvolger van de Outlander PHEV. Deze vierwielaangedreven SUV kan 70 kilometer elektrisch rijden. Hij moet nog wat bijgeschaafd worden voordat ie in productie kan.

Nissan Ariya Concept

De Nissan Ariya Concept toont waar de autobouwer in de toekomst heen wil met zijn design. Op de plek waar normaal een grille zit, plaatst Nissan een ‘V-motion-schild’ met verlicht Nissan-logo. De grille zelf is niet nodig, want de auto is een EV met twee elektromotoren.

Lexus LF-30

In 2025 is er van elke Lexus een geëlektrificeerde versie en de LF-30 geeft alvast een hint van hoe dat er ongeveer uit komt te zien. Voluit heet het futuristische ding dan ook Lexus LF-30 Electrified Concept. Elk wiel in deze Lexus krijgt zijn eigen elektromotor en de auto zou te zijner tijd ook autonoom moeten rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)