De Suzuki Jimny is onze Budget-apocalyps-overlevingsauto van het Jaar. Een beetje survivallen kon ie dus al, in onze optiek. Suzuki vond dat het allemaal nog wel een tikje extremer kon, dus verzonnen ze de Suzuki Jimny Survive: een extra ruige offroad-rakker.

Veel traanplaat, rij-platen op het dak, een lier voorop, tweedelige (of misschien driedelige) velgen, een externe rolkooi en koplampbeschermers geven aan dat de Suzuki Jimny Survive zich niet laat kisten door moedertje natuur. Om het voor de achterste passagiers nog minder comfortabel te maken, is de ruit achter dichtgemaakt.

Het gaat hier om de iets kleinere uitvoering van de Jimny, die wij in Europa niet kennen. De afmetingen zijn iets bescheidener en de motor meet geen 1,5 liter, maar 0,66 liter. Hiermee is de Suzuki Jimny Survive een zogenoemde Kei-car en komt de eigenaar in aanmerking voor gunstige belastingvoordelen in Japan.

Suzuki Jimny Pick-up

Het tweede feestnummer is de Suzuki Jimny Pick-up. Of Sierra, zoals Suzuki ‘m noemt. De nutteloze achterbank verdween in ruil voor een praktische laadbak. Bovenop monteert Suzuki twee verstralers en een rolbeugel. Het Suzuki Rhino Club-logo op de deur doet vermoeden dat het merk Afrika in gedachten heeft als doelgebied voor deze auto.

Waar kan ik deze Jimny’s kopen?

Voorlopig nergens. De twee auto’s zijn gebouwd voor de Tokyo Motor Show 2019 en zullen misschien niet eens in productie gaan. Van de Survive bestaat de kans dat Suzuki wel de accessoires gaat verkopen. En als er genoeg vraag is, komt er heel misschien ook wel een Suzuki Jimny Pick-up…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)