In Japan zijn ze blijkbaar ook gek op vlotte sedans die verdacht veel weg hebben van BMW’s, maar dat niet zijn. De Alpina B3 Sedan is zojuist onthuld op de Tokyo Motor Show, misschien wel de laatste plek waar we de nieuwe Alpina verwacht hadden. De specificaties zijn gelijk aan die van de Alpina B3 Touring en dat betekent dat de Alpina B3 Sedan krachtiger is dan de huidige BMW M3.

Alpina keek kritisch naar de 3,0-liter zes-in-lijn en zag dat er hier en daar nog wel iets te halen viel. Het vermogen groeide zodoende naar 462 pk, het koppel naar 700 Nm. De autobouwer kiest voor een basis met vierwielaandrijving en een achttraps automaat. De 0-100-tijd is 3,8 seconden, 0,1 seconde sneller dan de Touring. De topsnelheid is 303 km/u (+3).

Is de Alpina B3 Sedan sneller dan de volgende M3?

In sommige gevallen. Volgens hardnekkige geruchten komt er een BMW M3 met 444 pk, eentje met 475 pk en eentje met 500 pk en vierwielaandrijving. Die laatste zal sneller zijn dan de Alpina B3 Sedan. De B3 en M3 zijn ook geen directe concurrenten van elkaar. Alpina focust zich meer op bloedsnel comfort, terwijl BMW veel sportiviteit wil.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)