Maak kennis met de Corbellati Missile. Het is een auto die geschiedenis gaat schrijven. Of een auto waar je over een jaar helemaal niets meer over hoort. Waarom? Omdat de specificaties van de Corbellati Missile niet van deze wereld zijn. Of eigenlijk: omdat het de snelste hypercar ter wereld moet worden.

Hoe moet de Corbellati Missile de snelste auto ter wereld worden?

De raket op wielen wordt aangedreven door een 9,0-liter biturbo V8 met 1.800 pk en 2.350 Nm. Het vermogen en de hoge neerwaartse druk moeten volgens Corbellati afdoende zijn voor een topsnelheid boven de 500 km/u. Sneller dan de Hennessey Venom F5 en de Koenigsegg Agera RS.

Voor nu is er slechts een setje plaagfoto’s beschikbaar van de Corbellati Missile. De auto is 4,67 meter lang en 2,04 meter breed. Het ontwerp heeft iets weg van de oude Ferrari P4. Of misschien van een Ginetta G40. Bijna alles is van koolstofvezel en het vermogen gaat naar de achterwielen.

Nog even over die motor

Een 9,0-liter V8, waar haal je die in hemelsnaam? En waarom? Een Bugatti Chiron verdeelt 8 liter over zestien cilinders. Een snelle zoekopdracht leert dat bijvoorbeeld Mercury (van de buitenboordmotoren) een 9,0-liter V8 aanbiedt met 1.350 pk. De vraag ‘waarom’ blijft onbeantwoord.

Wat is Corbellati?

De Corbellati Missile is een het product van de familie Corbellati. Wie kent ze niet? Geen zorgen, want je bent niet de enige. Het is een familie vol kunstenaars en artiesten, en de Corbellati Missile is hun nieuwste kunstproject. Het doel is het creëren van een auto met unieke prestaties en een uniek design, als dat van een juweel. Begin maart onthult Corbellati de Missile op de autoshow van Genève. Wat denk jij: zullen we er daarna nog iets van horen?

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 18 januari 2018 geschreven:

    Hoog tijd! Een topsnelheid van 400 km/u is zo ouderwets!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie