De Zenvo TSR-S ziet er al vrij buitenaards uit en de twee actuatoren verraden dat ie de stand van zijn spoiler kan veranderen. Niets nieuws, ook de Bugatti Veyron heeft een actieve achterspoiler die omhoog komt bij flink remmen.

Maar de Zenvo TSR-S doet het het even anders: de spoiler gaat van voor naar achter, maar ook van links naar rechts. Zijn buik lijkt wel een luchtballon – oh nee, dat is iets anders. Als je naar links stuurt, duikt de linkerkant van de spoiler naar onderen.

Wanneer de spoiler kantelt naar links of rechts genereert het object volgens Zenvo centripetale (middelpuntzoekende) kracht. Alsof je een touwtje op een paaltje in het midden van de bocht vastpakt als je de bocht omgaat. De spoiler trekt zo de auto de bocht om.

Ook dient de spoiler als luchtrem. Wanneer het stop-pedaal ingetrapt wordt, schiet het ding omhoog. In de horizontale stand genereert de spoiler ‘normale downforce’. Het tijdperk waar we onderscheid maken tussen ‘normale downforce’ en ‘vreemde downforce’ is aangebroken.

Overigens is het niet compleet nieuw. De Lamborghini Huracán Performante doet iets soortgelijks met zijn ALA-systeem.

De Zenvo TSR-S heeft de meest freaky spoiler ooit

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)