De beste manier om een bioscoopfilm te zien op anderhalve meter afstand van elkaar? Dat moet toch wel een drive-in bioscoop zijn. Regisseur Martin Koolhoven en filminstituut Eye willen een coronaproof drive-in bioscoop in Amsterdam opzetten, en wel op de Dam. Dat zegt de regisseur in Corona Café van GeenStijl. Concrete plannen of een datum zijn er nog niet, maar Koolhoven wil snel contact zoeken met Femke Halsema over het idee.

Misschien is de Dam wat ambitieus en bovendien wat onpraktisch, aangezien iedereen verplicht met de auto moet komen. Maar het idee is goed. Anders gewoon op de parkeerplaats van de RAI? In Den Haag wil festivalorganisator Joris Hentenaar een drive-in bioscoop beginnen op het Malieveld. Ook daar is het wachten op toestemming van de gemeente. Je kunt ook nog altijd naar de Drive-in Bingo in september.

Hoe werkt een drive-in bioscoop?

Heel vroeger – ten tijde van The Flintstones – hingen bezoekers van een drive-in bioscoop een speakertje bij het raam voor het geluid. Tegenwoordig plaatsen de organisatoren vaak een FM-zender met het geluid van de film. Het is dan een kwestie van de autoradio afstemmen op de juiste zender en meeluisteren. Gooi een setje startkabels achterin voor de zekerheid.

Advertentie

Reacties

  • Reshween heeft op 22 april 2020 geschreven:

    Rotterdam verdient dit op de parkeerplaats van de kuip

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie