Tom Coronel rijdt zijn WTCC-races inmiddels zes jaar met een Seat. Maar nog niet eerder met de veelgeprezen diesel-Leon, de kampioensauto van de afgelopen twee jaar. Komend seizoen gaat dit veranderen: ook Coronel krijgt een TDI.

De 37-jarige coureur is er behoorlijk enthousiast over: ‘Ik heb altijd geroepen dat ik graag een diesel wilde. Dat is nu dus eindelijk gelukt. Met deze auto kunnen we meestrijden om podiumplaatsen.’ De Leon TDI maakte zijn debuut in juli 2007 en won sindsdien 21 van de 58 races die ermee werden gereden. In 2008 won de Fransman Yvan Muller er de wereldtitel mee; afgelopen seizoen viel die eer ten deel aan Gabriele Tarquini.

Tarquini en Coronel zijn dit seizoen de rijders van team Sunred Engineering, dat de afgelopen twee jaar ook de auto’s van Seat Team Holland prepareerde. Coronel is te spreken over het teamgenootschap: ‘De wereldkampioen en de winnaar bij de privérijders in dezelfde stal, beter kan het toch niet?’

Het WTCC-seizoen 2010 gaat op 7 maart van start in het Braziliaanse Curitiba. Dit jaar zal er ook voor het eerst op het circuit van Zolder (België) gereden worden. Die race staat op de kalender op zondag 20 juni.

Reacties

Meer van TopGear