De nieuwe Chevrolet Corvette C8 is nog maar amper onthuld of er wordt alweer volop gespeculeerd over snellere versies. Het Amerikaanse Automobile heeft kennelijk een paar vogeltjes die in hun oren lopen te kwetteren. Ze zijn namelijk een aantal zaken te weten gekomen over de aankomende Corvette C8 Z06.

De huidige versie van de Z06 levert 659 pk tegen de 466 pk van de standaard Stingray. Die verhouding komt iets anders te liggen: waar de C8 Stingray 502 pk heeft, schijnt de Z06 ruim 800 pk en 950 Nm te krijgen. Deze kracht zou afkomstig zijn van een afgeleide versie van de Cadillac Blackwing-motor, die waarschijnlijk de naam LT7 krijgt. Dat zou betekenen dat de C8 Z06 de eerste Corvette wordt sinds de C4 ZR-1 uit de jaren negentig die niet een small-block V8 met enkele, onderliggende nokkenas gebruikt.

Meer geruchten over de Corvette C8 Z06

Het ligt voor de hand dat de Z06 dezelfde nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling krijgt als de Stingray. Toch wil het gerucht dat er een tientraps automaat zou kunnen komen, alsmede een handbak – die bij de Stingray werd geschrapt. Ook zouden we koolstofvezel carrosseriepanelen, harder afgestelde magnetorheologische dempers en uiteraard een bredere body met de nodige spoilers en luchtinlaten mogen verwachten.

De Corvette C8 Z06 zal in de VS eind 2021 zijn debuut maken. Het schijnt dat er daarna nog een ZR1-achtige versie aan zal komen, mogelijk met hybridehulp en vierwielaandrijving. Deze zou ruim 1.000 pk krijgen, tegen de schamele 765 pk die de über-Vette nu heeft. De standaard Chevrolet Corvette C8 Stingray zien we in Europa in ieder geval in 2020 verschijnen.

Reacties

  • WDoldersumw heeft op 26 augustus 2019 geschreven:

    Als dat sow kunnen dan met 1000 pk now dat is ja wuderbaar

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)