Chevrolet heeft de Corvette Z06 C8 getoond in een korte social media-video. Bij de 24 Uur van Le Mans konden we al een gecamoufleerd exemplaar van de nieuwe en verbeterde Z06 zien. Daar kregen we ook te horen dat het doek officieel op 26 oktober van het nieuwe model wordt getrokken.

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe super-Corvette, maar als we de geruchtenmolen mogen geloven, krijgt hij een 5,5-liter V8 met een vlakke krukas. De Stingray maakt nog gebruik van een 6,2-liter LT2-motor volgens het ‘oude recept’. De vorige generatie Z06 was al een gigantische verbetering ten opzichte van het reguliere model, dus verwacht nu ook weer veel upgrades.

Zoek de verschillen

De gecamoufleerde auto die we op Le Mans zagen, had een grote spoiler en een schenenbrekende splitter. Die kenmerken ontbreken op de auto die we nu in de teaser zien. In die zilveren kleur lijkt hij ook wel iets minder schreeuwerig te zijn. En de verschillen tussen de Le Mans-auto en deze teaser te zien, lijkt het erop dat er (net als voorheen) een optioneel Z07 performance-pakket op deze Z06 te bestellen zal zijn. In welke vorm dan ook zal hij in de Verenigde Staten een stuk betaalbaarder zijn dan hier.

Chevrolet toont de Corvette Z06 C8

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)